Costa Rica – Catuai Rojo

Costa Rica – Catuai Rojo

De Catuai Rojo is een Arabica-boon uit Costa Rica. De bonen worden op 1300 m hoogte verbouwd op vulkanische grond, omringd door exotische bomen. Dit proef je terug in de koffie, waar je tinten van rode bessen in zult ontdekken.

Tip van Jan-Willem: “Drink deze milde koffie ’s ochtends met wat melk, of als pure espresso in de namiddag.”

De Roaster

Bij Dutch Espresso roosteren we op een ambachtelijke manier met een drum rooster.

Deze rooster bevat een trommel op zijn kant waar de groene bonen in gaan. Deze trommel draait rond boven een vuurtje en daar door worden de bonen geroosterd.

Brazil – Fazendas Klem Honey

Brazil – Fazendas Klem Honey

De koffiebonen van Fazendas Klem worden op biologische wijze verbouwd en daar kijkt opa Nagype Klem persoonlijk op toe. De bijzonder zorgvuldig gedroogde bonen geven een zacht zoete smaak aan je koffie, die doet denken aan toffee en bruine suiker, met een fris vleugje geel fruit en wat kaneel.

Tip van Jan-Willem: “Deze vriendelijke koffie is heerlijk in een cappuccino of latte. Of bij een stuk echt goede chocola.”